Стрес на робочому місці...

Щороку 28 квітня, з метою сприяння попередженню нещасних випадків і захворювань на робочому місці в усьому світі, Міжнародна організація праці відзначає Всесвітній день охорони праці.

В усіх регіонах світу уряди, профспілки, організації роботодавців та спеціалісти-практики у сфері охорони праці організовують заходи з відзначення Дня охорони праці.

«Стрес на робочому місці: колективний виклик» – такий девіз Всесвітнього Дня охорони праці у 2016 році.

Міжнародна організація здоров’я (World Health Organisation) відносить стрес до основних хвороб, небезпечних для здоров'я людини у XXI столітті. Проблема стресу існує в багатьох країнах.

За інформацією страхової компанії St.Paul Fire and Marine Insurance Co, проблеми на роботі викликають захворювання частіше, ніж будь-які інші стресові фактори, такі як фінансові або сімейні проблеми.

Знімаємо стрес на робочому місці за 10 секунд.

Не дай стресу зруйнувати твоє здоров'я! Стрес - це як снігова куля, яка з маленької катишки може вирости до велетенських розмірів і стати практично некерованим.

Тому дуже важливо вміти відслідковувати нюанси свого настрою і вчасно вживати заходів.

Відчуваєш перші симптоми втоми, а до обідньої перерви - як мінімум дві години? Не насилуй себе, дай перепочити. Інакше втома переросте в стрес, подолати який буде набагато складніше.

Кращий спосіб позбутися від перших симптомів втоми - щось з'їсти. Тримай в своєму робочому столі будь-яке ласощі . Це можуть бути горішки, багаті речовинами, стимулюючими вироблення серотоніну, вітаміни В та Е.

Чорний шоколад багатий антиоксидантами, чудово пригнічують стрес. Мандарини швидко поповнять запаси вітаміну С. Глюкозою - паливом для мозку, багаті сухофрукти.

Масаж мочки вух - ще один спосіб подолати стрес , не відриваючись від роботи . Ти ж знаєш, що вухо - це міні-карта всього нашого організму? Масажуй обидві мочки теплими руками не менше хвилини. Постарайся не обділити увагою кожен міліметр свого вуха, затримуючись в кожній точці не менше 5 секунд.

Позбуваючись від стресу, прибери своє робоче місце! Чи знаєш ти про те, що східний фен-шуй добрався і до західного робочого місця? І дає абсолютно чіткі рекомендації про місцезнаходження на твоєму робочому столі фото дітей, телефонів, журналів, довідкової літератури?

А експрес-раду для подолання перших симптомів стресу такий: швидко наведи порядок на своєму робочому столі. Викинь все зайве, протри вологою серветкою поверхню столу - вода чудово знімає негатив, гармонізуючи простір.(Матеріал з http://megasite.in.ua)

Немає коментарів:

Дописати коментар